Activitats per Educació Infantil

LES GOGES (P3, P4 i P5)

EIX D’ANIMACIÓ

A Banyoles hi ha unes fades que viuen en un bosc màgic que hi ha molt a prop de la casa. La bústia del salze missatger permetrà que aquestes es puguin comunicar amb nosaltres. Els infants rebran diverses cartes de les goges mitjançant la bústia del salze missatger. Una de presentació i una per cada activitat (els expliquen les activitats que els proposen fer).

A la nit, mentre estan buscant els contes al pati, apareix una goja en forma humana. Els explica que els han estat observant durant tot el dia i els convida a casa seva donant-los escates de drac que hauran d’utilitzar l’endemà per entrar a les Estunes.

ACTIVITATS DE L’EIX DE LES GOGES

JOCS DE´N MORGAT

Activitat de jocs que a través del fil conductor ens ofereix un espai de joc divers molt dinàmic i obert a diferents sensibilitats i inquietuds lúdiques.

TALLER CARETA DEL DRAC

El taller del Drac es basa en la llegenda del monstre de Banyoles, on a través d’aquest fil conductor acabarem realitzant un drac de Banyoles. Durant l’activitat explicarem la llegenda, cantarem la cançó del monstre i farem un autèntic drac de Banyoles que podrem portar a casa.

CONTE-CONTES
Al joc de nit haurem d’anar a buscar uns contes que ens han amagat les goges pel pati. Quen els estiguem buscant apareixerà una goja, ens explicarà la seva història i ens donarà escates del monstre de Banyoles, que ens serviran per entrar l’endemà a casa seva (el bosc de les Estunes).
ESTUNES

Aquesta activitat és una excursió per descobrir el bosc de les Estunes, un espai natural fantàstic. És un dels racons més particulars del municipi de Porqueres: les baumes i les esquerdes de travertí; els roures i les alzines esponeroses; la bella llegenda de les Goges, el silenci tallant i l’ombra fresca, les heures enfiladisses i els cants discrets dels ocells conviden a una passejada tranquil·la i plena de la pau del lloc.

DESCOBERTA DE L´ENTORN

La descoberta de l’entorn és una activitat en la qual els nens i nenes coneixeran quins són els animals i plantes més importants de l’estany de Banyoles i tindran l’oportunitat de veure’n algun agafant-lo amb un celebret. En Morgat, un personatge important a la història de Banyoles, els explicarà que ha perdut la memòria i no se’n recorda del final de la seva llegenda. Necessita que l’ajudin a fer una poció màgica, i per fer-ho hauran de conèixer la fauna i la flora de l’estany.

SALVEM EL DRAC
Un joc de nit dinàmic i molt actiu, on amb el fil conductor de l’estany de Banyoles i el Drac, els i les participants hauran d’ajudar a una nena, la Isolda, (que ja s’ha fet vella) a recollir les verdures per donar-l’hi de menjar i salvar-lo.

PLANING DE L'ESTADA (3 dies i 2 nits)

PLANING DE L'ESTADA (2 dies i 1 nit)

CONEIXES la casa a fons?

El nostre entorn, l’Estany de Banyoles, el tracte familiar, i la nostra cuina casolana fan de la nostra instal.lació un lloc ideal per realitzar les vostres colònies, excursions i sortides! Mira tots els serveis que la casa t’ofereix.

I no dubtis de consultar-nos o proposar-nos tot allò que pugui fer la teva estada més adient!

Pin It on Pinterest

Share This