Activitats per Cicle Superior

EN MORGAT (CICLE SUPERIOR)

EIX D'ANIMACIÓ

En aquest eix coneixerem Banyoles a través d’en Morgat, l’hereu d’una família molt antiga de la ciutat. Amb en Morgat i els seus amics jugarem per l’entorn de l’estany, on trobarem animals i plantes ben diferents. També descobrirem la ciutat a  l’hora que participem de la cooperativa agrícola “salvem el drac” jugant en unes olimpíades. L’últim dia tindrem la oportunitat d’anar al bosc de les Estunes, on viuen les Goges de Banyoles.

ACTIVITATS DE L’EIX D'EN MORGAT

PUIG CLARÀ

Aquesta activitat és una excursió al Puig Clarà, una petita muntanyeta del costat de la casa on contemplem tota la ciutat de Banyoles, l’estany i els seus voltants. Descobrirem l’entorn i la natura que ens envolta.

ORIENTACIÓ

L’Orientació és una activitat basada en l’entorn natural de la casa de colònies el Vilà on a través de diferents proves recorrerem els voltants de l’estany i descobrirem el nostre entorn.

D’una forma lúdica aprendrem a orientar-nos, a diferenciar plantes i animals i coneixerem les llegendes del poble de Banyoles.

LA LLIGA DE´N MORGAT

 En aquesta activitat participarem en la “lliga Morgat” que són una sèrie d’activitats esportives ambientades en l’eix. Es tracta de jugar a una sèrie de jocs que commemoren el pacte amb el drac.

LA SAVIESA

La saviesa és un joc de nit de pistes i proves per els participants, amb un fil conductor divertit i molt dinàmic. Es tracta d’aconseguir un enigma amagat per l’entorn de la casa, on per trobar aquest enigma cal superar unes proves i seguir amb atenció les pistes. Finalment s’acaba resolent l’enigma, la qual ens evoca una bona reflexió per acabar tancant l’activitat.

LA REVOLTA

En aquest joc de nit se’ls explica la llegenda del monstre de Banyoles i seguidament es juga a un joc d’estratègia. En els joc,  els pagesos i pageses, revoltats contra els nobles, han d’aconseguir portar macarrons (que simbolitzen la collita) fins on hi ha el drac. Però els i les nobles no els ho posaran gens fàcil; serà necessari que els dos equips s’organitzin bé, busquin estratègies i cooperin entre ells.

BTT

L’activitat de BTT és una activitat dinàmica i molt divertida, on a través de la bici tot terreny (bici de muntanya), descobrirem el nostre entorn i gaudirem fent una excursió a la vora de la casa de colònies. Tenim diferents rutes en conseqüència del nivell que plantegi el grup, per tant cal detectar quin nivell serà més idoni i com gestionar el grup alhora de realitzar la sortida.

PIRAGÜISME

L’activitat de piragua es realitza el club natació Banyoles, aprofitant així el recurs natural de l’estany i gaudint de l’esport. És una activitat dinàmica que les i els participants gaudeixen molt i sovint descobreixen per primer cop, un esport amb una compenetració total amb la natura.

DISCOTECA

La discoteca és una activitat lúdica i festiva, on ballar i gaudir amb la música es transformen en l’objectiu del grup. A més a més, sumant-hi el gran concurs es generen relacions interpersonals molt positives i gràcies a les proves podem generar un sentiment comunitari molt interessant.

HÍPICA

Activitat esportiva relacionada amb l’hípica, on a través dels cavalls i les eugues descobrirem el món equí gaudint d’una activitat dinàmica i molt divertida.

ESTUNES

Aquesta activitat és una excursió per descobrir el bosc de les Estunes, un espai natural fantàstic. És un dels racons més particulars del municipi de Porqueres: les baumes i les esquerdes de travertí; els roures i les alzines esponeroses; la bella llegenda de les Goges, el silenci tallant i l’ombra fresca, les heures enfiladisses i els cants discrets dels ocells conviden a una passejada tranquil·la i plena de la pau del lloc.

GIMCANA FOTOGRÀFICA

La gimcana fotogràfica és una activitat dinàmica que potencia molt l’autonomia dels grups. Es tracta de fer una excursió sols, en grups petits, pel centre de Banyoles, dins el seu casc antic que és una zona peatonal i molt autèntica. Així descobrirem el poble i les seves peculiaritats, tot aprenent a funcionar com a grup i a decidir què fem i com gestionen el nostre temps.

PLANING DE L'ESTADA ESPORTIU

PLANING DE L'ESTADA

CONEIXES la casa a fons?

El nostre entorn, l’Estany de Banyoles, el tracte familiar, i la nostra cuina casolana fan de la nostra instal.lació un lloc ideal per realitzar les vostres colònies, excursions i sortides! Mira tots els serveis que la casa t’ofereix.

I no dubtis de consultar-nos o proposar-nos tot allò que pugui fer la teva estada més adient!

Pin It on Pinterest

Share This