Activitats per Cicle MitjÀ

LA SAGA DE´N MORGAT (CICLE MITJÀ)

EIX D’ANIMACIÓ

La família d’en Morgat, una família molt antiga de la ciutat, pateix una maledicció des de fa molts anys com a conseqüència d’explotar i no respectar la natura. Una de les netes d’en Morgat és una monitora. Aquesta explicarà la maledicció que pateix la seva família, llegirà la carta que li va deixar el seu avi  (que va viatjar pel mon i va llegir molts llibres per donar-li les indicacions per desfer aquesta maledicció) i els demanarà ajuda per desfer-la.

Si tothom col·labora i durant les activitats trobem tot el necessari per desfer la maledicció, l’últim dia la podrem desfer i així alliberar a la néta d’en Morgat i a tota la seva família. També aprendrem quins són els elements de la natura i la importància de protegir-la i respectar-la.

ACTIVITATS DE L’EIX DE LA SAGA DE´N MORGAT

DESCOBERTA DE L'ENTORN

Descobrirem l’estany de Banyoles i gran part de la flora i fauna que habiten en l’ecosistema del bosc de ribera, aprendrem com es va formar l’estany, alguna de les llegendes de Banyoles i curiositats del poble, la gent i l’entorn de les nostres colònies.

PUIG CLARÀ

Aquesta activitat és una excursió al Puig Clarà, una petita muntanyeta del costat de la casa on contemplem tota la ciutat de Banyoles, l’estany i els seus voltants. Descobrirem l’entorn i la natura que ens envolta.

JOCS D’EN MORGAT

Activitat de jocs cooperatius que a través del fil conductor ens ofereix un espai de joc divers molt dinàmic i obert a diferents sensibilitats i inquietuds lúdiques.

  • Pinta cares.
  • Música.
  • Relleus.
  • Cursa de sacs.
  • Bitlles catalanes.
  • Punteria: dracs i cols.
TALLER EL DRAC

El taller del Drac es basa en la llegenda del monstre de Banyoles, on a través d’aquest fil conductor acabarem creant un drac. Durant l’activitat explicarem la llegenda, cantarem la cançó del monstre i farem un autèntic drac de Banyoles que podrem portar a casa.

LA LLIGA D’EN MORGAT

En aquesta activitat participarem en la “lliga Morgat” que són una sèrie d’activitats esportives ambientades en l’eix. Es tracta de jugar a unes olimpíades cooperatives que commemoren el pacte amb el drac. Farem servir pistes de bàsquet, d’hoquei, tir amb arc i espardenyada.

GIMCANA PER BANYOLES

Activitat pel centre de Banyoles on descobrirem el poble a través d’una gimcana. Jugarem a jocs tradicionals, observarem peculiaritats del poble, coneixerem costums de la zona i ens ho passarem molt bé.

ESTUNES

Aquesta activitat és una excursió per descobrir el bosc de les estunes, un espai natural fantàstic. És un dels racons més particulars del municipi de Porqueres: les baumes i les esquerdes de travertí; els roures i les alzines esponeroses; la bella llegenda de les Goges, el silenci tallant i l’ombra fresca, les heures enfiladisses i els cants discrets dels ocells conviden a una passejada tranquil·la i plena de la pau del lloc.

SALVEM EL DRAC

Un joc de nit dinàmic i molt actiu, on amb el fil conductor de l’estany de Banyoles i el Drac, els i les participants hauran d’ajudar a la nena (que ja s’ha fet vella) a recollir les verdures per donar-li menjar i salvar-lo.

OUS DE DRAC

En aquest joc de nit haurem de desxifrar un missatge en la llengua dels dracs que ens ha deixat un cavaller. El procés de desxifrar el codi es durà a terme en un context de cooperació entre grups per un objectiu comú. Haurem de buscar “els pagesos d’en Morgat” perquè ens ensenyin alguna paraula en “drac” i així poder completar el missatge. El joc s’agilitzarà quan els grups comencin a cooperar. El missatge és una carta del drac on ens regala uns ous de drac. Finalment trobarem els ous i així podrem anar a visitar les goges l’endemà.

VETLLADA DEL PIJAMA

Joc de nit de caire festiu dinamitzat i amenitzat amb jocs, balls, música i pijames en l’entorn del drac de Banyoles.

DISCOTECA I GRAN CONCURS

La discoteca és una activitat lúdica i festiva, on ballar i gaudir amb la música es transformen en l’objectiu del grup. A més a més, sumant-hi el gran concurs es generen relacions interpersonals molt positives i gràcies a les proves podem generar un sentiment comunitari molt interessant.

PLANING DE L'ESTADA

CONEIXES la casa a fons?

El nostre entorn, l’Estany de Banyoles, el tracte familiar, i la nostra cuina casolana fan de la nostra instal.lació un lloc ideal per realitzar les vostres colònies, excursions i sortides! Mira tots els serveis que la casa t’ofereix.

I no dubtis de consultar-nos o proposar-nos tot allò que pugui fer la teva estada més adient!

Ens trobaràs a:


Crta. Circumval.lació, s/n
17834 Porqueres (GIRONA)

Segueix-nos a:

Pin It on Pinterest

Share This