Activitats per Cicle Inicial

EL DRAC DE BANYOLES (Cicle Inicial)

EIX D’ANIMACIÓ

Diu la llegenda que a la ciutat de Banyoles, des de temps immemorables, hem conviscut amb un drac amb el qual, amb el temps hem forjat una amistat molt profunda. Així doncs, celebrarem la setmana tradicional de l’amistat amb el drac, on descobrirem qui és aquest drac i algunes històries que li han passat. Tanmateix, els i les pageses de la cooperativa agrícola “Salvem el drac” de Banyoles necessitaran un petit cop de mà per continuar oferint les receptes vegetarianes al drac i que ell pugui obtenir tots els aliments necessaris per estar sa i content. També l’ajudarem en un joc de nit per córrer i posar-nos a prova en equip, i al final podrem anar a veure la casa de les Goges, al bosc de les Estunes.

ACTIVITATS DE L’EIX DEL DRAC DE BANYOLES

DESCOBERTA DE L´ESTANY

La descoberta de l’entorn és una activitat en la qual els nens i nenes coneixeran quins són els animals i plantes més importants de l’estany de Banyoles i tindran l’oportunitat de veure’n algun agafant-lo amb un celebret. En Morgat, un personatge important a la història de Banyoles, els explicarà que ha perdut la memòria i no se’n recorda del final de la seva llegenda. Necessita que l’ajudin a fer una poció màgica, i per fer-ho hauran de conèixer la fauna i la flora de l’estany.

CONTE-CONTES

Al joc de nit haurem d’anar a buscar uns contes que ens han amagat les goges pel pati. Quen els estiguem buscant apareixerà una goja, ens explicarà la seva història i ens donarà escates del monstre de Banyoles, que ens serviran per entrar l’endemà a casa seva (el bosc de les Estunes).

JOCS D’EN MORGAT

Activitat de jocs cooperatius que a través del fil conductor ens ofereix un espai de joc divers molt dinàmic i obert a diferents sensibilitats i inquietuds lúdiques.

  • Pinta cares.
  • Música.
  • Relleus.
  • Cursa de sacs.
  • Bitlles catalanes.
  • Punteria: dracs i cols.
TALLER DEL DRAC

El taller del Drac es basa en la llegenda del monstre de Banyoles, on a través d’aquest fil conductor acabarem creant un drac. Durant l’activitat explicarem la llegenda, cantarem la cançó del monstre i farem un autèntic drac de Banyoles que podrem portar a casa.

ESTUNES

Aquesta activitat és una excursió per descobrir el bosc de les Estunes, un espai natural fantàstic. És un dels racons més particulars del municipi de Porqueres: les baumes i les esquerdes de travertí; els roures i les alzines esponeroses; la bella llegenda de les Goges, el silenci tallant i l’ombra fresca, les heures enfiladisses i els cants discrets dels ocells conviden a una passejada tranquil·la i plena de la pau del lloc.

SALVEM EL DRAC

Un joc de nit dinàmic i molt actiu, on amb el fil conductor de l’estany de Banyoles i el Drac, els i les participants hauran d’ajudar a la nena (que ja s’ha fet vella) a recollir les verdures per donar-li menjar i salvar-lo.

VETLLADA DEL PIJAMA

Joc de nit de caire festiu dinamitzat i amenitzat amb jocs, balls, música i pijames en l’entorn del drac de Banyoles.

DISCOTECA I GRAN CONCURS

La discoteca és una activitat lúdica i festiva, on ballar i gaudir amb la música es transformen en l’objectiu del grup. A més a més, sumant-hi el gran concurs es generen relacions interpersonals molt positives i gràcies a les proves podem generar un sentiment comunitari molt interessant.

PLANING DE L’ESTADA

CONEIXES la casa a fons?

El nostre entorn, l’Estany de Banyoles, el tracte familiar, i la nostra cuina casolana fan de la nostra instal.lació un lloc ideal per realitzar les vostres colònies, excursions i sortides! Mira tots els serveis que la casa t’ofereix.

I no dubtis de consultar-nos o proposar-nos tot allò que pugui fer la teva estada més adient!

Pin It on Pinterest

Share This